Alla inlägg under oktober 2007

Av Gittan - 14 oktober 2007 12:53

12.40.           
I går gick jag en sväng i skogen med hundarna,var inte säker på om jaktlaget var ute.Då hade jag ju fått välja en annan väg,nu var de inga gröna gubbar där & det var ju bra. Strega fick upp ett spår på ngt,vet inte vad det kan ha varit,Piwo var även han VÄLDIGT intresserad *L*. Hon bröt omedlbart då jag kallade...- Whooops!!!
          Det blev bara lek & bus,hoppade träning öht,nån gång kan de ju få slippa *L*.
Då jag kom hem var det dags att börja förbereda handling & annat inför kvällens gäster. Åkte iväg till OBS & drällde ett tag. Där var det smakprovardag....Det var inte många steg emellan de olika sakerna! - GOTT var det med!
Köpte ett par vinterkängor till Rasmus & en Spindelmannendräkt till Oliver. Lite mer ljung blev det med.
Hittade de ingredienser jag behövde ha & det var ju bra.
Hade bestämt mig för "Maffiosokäk" *S*. Panzerotti & Ceasarsallad.
Det är oftast ganska mkt pyssel med Italiensk mat,men den blir GOD......Kl 18. åkte Benny för att hämta Bengt,Ulla & Polly. Sen satt vi & åt i flera timmar & pratade & hade det jättetrevligt! Vid 23-tiden kom Magnus för att köra hem mätta & belåtna gäster.

Söndag:  Låg lite längre idag,det är gott att inte alltid hoppa ur bingen tidigt. En lång promenix med vovvarna blev det.Nu har Benny åkt till jobbet & jag tänker göra minsta möjliga resten av dagen. *L*

Av Gittan - 11 oktober 2007 20:32

                          Skriv på mot det meningslösa våldet

                                 http://wwwb.aftonbladet.se/vss/special/namnlistor/ungdomsvaldet/visa/1,5998,1,00.html


    - Himla kul i går på föreläsningen!

                                     "Måste hunden aktiveras? "

- Måste & måste.....*S* Det är ju en fördel om hunden blir tillfreds med lite kul saker,oavsett o det gäller allvar eller på lek...Drog över tiden i vanlig ordning. Testade "Targetstick" på Strega,den var nyinköpt & aldrig provad.Den fattade hon VÄLDIGT snabbt! Kul att det funkar då man visar *L*

I fm. var det kurs igen, åter en torsdag med detta härliga gäng! Bodil hade förhinder så Agnetha var bussig & hoppade in för att hjälpa. - Tack Agnetha! Idag så "bytte" vi faktiskt grupper sinsemellan,det skadar inte!  Jag tog mig an de kortbenta,Agnetha Lkl 1 & Sven nybörjarhögbenta *S*.

             Efter fika så ville jag visa hur hundar reagerar då en "främmande" hund kommer in i flocken. Johan & Häxa hade kommit & gick lite vid sidan om för att träna lite. GIVETVIS åker han på jobb *S* Vi ställde upp i två led med en korridor på ca 3 m emellan & där gick Johan med Häxa fram & tillbaka. - OJ,OJ,OJ...... - Vilket hallå det blev på gänget!

(det var ju min avsikt). Många förare vart VÄLDIGT förvånade över hundarnas reaktioner.Det är sådant man kanske inte tänker på i vanliga fall,att det lätt blir så här. Det tog en rejäl stund innan det blev lugnt i lägret igen. Ngt senare så "tog jagtag" i Johan igen. Eftersom han ändå var där,då kunde de ju visa lite olika moment med, i Lkl3. Förhoppningsvis sporrade han någon/några, att sätta målet  liiiiite högre kanske???

     - För visst är det HÄRLIGT att se ett ekipage som jobbar fint ihop!!??

                           - Tack Johan för att du ställde upp!

Dagens träning blev mao ngt annorlunda,med många olika förändringar,men det var enbart en STOOOR fördel! Man måste ju inte trampa samma gamla upptrampade stig, eller hur?

Då jag kom hem vid 13-tiden,ja,då var jag TRÖTT. Det blev en fika & sen ryggläge en stund. Då Benny kom så käkade vi pyttipanna,så nu är alla rester slut i kylen *S* Anna kom ner en stund & har nu suttit vid datorn. Magnus & co är på Åby,deras häst: Lamborghini st,ska springa. Får väl se hur han fixar denna våta bana...

Har tränat lite med Strega i köket med targetstick,gick bra! Turligt nog så stod det om just det i tidningen "Canis" som kom igår! - Lite tips fick jag där.

I morgon är det TOMT i almanackan.......

Av Gittan - 9 oktober 2007 23:04

I morse for vi ner till klubben..- som omväxling *S*,Bodil & jag. Pernilla dök upp hon med.

Började med en platsliggning för Strega direkt,här blev det inget lek & bus *S*.Hon låg bra,trots att Soffi & Maja sprang runt,ställande & andra moment gick bra det med,var himla nöjd. Maria & Nova kom förbi en sväng. Hem,fika & iväg till sjukgymnasten.På hemvägen tog jag vägen om Hornbach,skulle köpa hundkex. De sålde ut en hel del grejer......Mao så köpte jag mer än jag skulle ha ! Dessutom,det som jag SKULLE ha,kexen,de glömde jag att väga....Alltså fick jag betala & ranta in i affären igen.

I kassan stod en tjej,hon frågade om inte jag höll på med hundar.

- jovisst,det gör jag ju. Då visade det sig vara "Maggans" dotter *S*,en som gått på klubben i många år. Hem,plantera det jag köpt & pyssa till det i krukor med olika föremål,det blev fint!

Middag,vila & ner till klubben*L*.Vägen om posten först,varorna från "Jami" hade kommit !  Hade bestämt med Carina att vi skulle köra lite träning ihop. Tierra & Strega är ju liksom vana att raca runt då de träffas,men det får de vänjas av med nu......Linda var där & hade redan fixat fikat - TACK!!

( det är ju iofs inget ovanligt) MEN just idag kändes det extra tacksamt.

Vi lade hundarna för platsliggning,HUR länge tror ni Strega låg då???? Givetvis flängde Tierra iväg på lekinviten....*grrrr* Det blev en MYCKET KORT lek......Sedan låg de bra.Vi körde igenom alla momenten på varandra. De där två filurerna (Strega & Tierra) är båda så förbenat "tittiga" & nyfikna *S*,men det gick väl ganska hyfsat ändå.

Sedan började kursdeltagarna att drälla in *S*. - F*n,störa så...*S*.

        Vi tränade som vanligt,dvs: MEST krut på de moment hunden är ngt sämre på.Alla är så jädra duktiga! Efter det en vrålsnabb fika & ut på plan igen för 1:an med Strega.....

Precis i slutet på "min" kurs,så såg jag en trevlig bekant på planen! Det var Johan med Häxa,SÅÅÅ kul att träffa dem! Senare,då jag tränade Strega,då såg jag ytterligare en bekant på planen *S* ! Kompisen & f.d ord. i ABHK. Då blev det till att kramas IGEN! Vi satt & pratade en bra stund,jättekul!

     - Visst är det lite underligt att möta 3 st på en& samma dag så???

Då jag kom hem,efter 4 timmar på fältet var/är jag rejält trött.Öppnade paketet & kollade igenom så att det jag beställt var med & DET var det.

                          I morgon blir det nog ganska lugnt.....

                  Ut med Bodil på morgonen & föredrag på kvällen.

Av Gittan - 7 oktober 2007 23:13

- Å hejåhå,så fort helgen försvan *L*

Fredagen ägnades åt städning.På kvällen satt vi & åt lite god mat med tillhörande drycker....Emelie kom med Piwo vid 19-tiden, & berättade lite vad de gjort under veckan.Det låter som om de har himla kul där på skolan.

-Tänk vilka möjligheter till utbildning det finns.....Annat var det på min tid *S*.

Lördag morgon,ner till klubben & "Småtassarna",Linda skulle ev. vara ensam & det kan bli lite jobbigt med såpass många. När jag kom ner så hade Emelie varit där i flera timmar redan *S* Ann (mamma) var både trött & frusen.Nu blev det så att Therese kom,hon hade frisknat till,alltså behövdes jag inte där. Nilla kom vägen förbi på en fika,även Lillemor.Senare på em,så var vi hos Patrik & Maria en stund.  Till Nilla skulle vi senare på kvällen för en "Tjejträff" & DÄR hade vi kul! Många trevliga människor med mkt blandad kompott att äta. Det var ett knytis & det är alltid kul! Man vet ju liksom inte vad det blir.Var inte hemma förrän vid 2-tiden....

Söndag: Trött!

Sov ganska länge & det var gott! Har inte heller tagit några speciellt långa promenixer idag,foten gör ont & behöver vila.Hundarna tyckte nog att jag var görtråkig,men det får de tåla! Piwo åker inte förrän i morgon kväll. Han skulle kanske åkt idag,Emelie hade studiedag,men det var några som kanske skulle spåra & då ville hon vara med,nu blev det inställt,så alltså stannade hon hemma.

Vi hade Anna & co på middag idag.Jag stekte köttbullar till ett helt kompani kändes det som! Glass blev det till efterrätt.

I morgon startar älgjakten här,så nu får man pejla läget innan man ger sig ut! Hoppas de skjuter ngn,jag har "beställt" blod av gubbarna...Älgen tappas ju iofs inte,men med lite tur så kan det bli en skvätt ändå.

http://www.pixbox.se/alb583108
Av Gittan - 3 oktober 2007 13:08

11.50.              
          En fyrbent kompis har just fått somnat in......

          Fick telsamtal  alldeles för en stund sedan.
         - Tänk,man blir ALLTID lika ledsen var gång,
           FASTÄN man VET att den dagen ALLTID kommer.
**************************************************
*********************************************


http://indigo.org/rainbow/

Av Gittan - 2 oktober 2007 22:34

Frukost med Bodil! Hon hade haft min bil till jobbet så det blev änna bra med en kopp innan morronpromenixen *L*.

Sjukgymnasten sen,DET behövdes.Hälsporren är för jä**ig....Vilket gör att hela kroppen blir felbelastad. Väntar ff på tid hos ortoped, & DET lär väl dröja kan jag tro.Tog vägen om Plantagen på hemvägen & köpte höstblommor.Jag hade faktiskt tänkt ägna mig åt det då jag kom hem,men kände att det får nog vänta till i morgon.

Nu ikväll har jag haft kurs & gått kurs.De är så himla duktiga de som går 2-Elit! Vilka framsteg de gjort! Jättekul!

Är VÄLDIGT nöjd över Stregas prestationer på plan ,hon jobbade superbra i kväll. *glad*.

Känner att det bör bli ett ngt sådär tidigt sänggående ikväll.Hade tänkt pyssla lite med hemsidan,men det får vänta. Syrran hade varit här,hon hade väl sina aningar om att jag var på klubben,hon hade sett alla bilarna utanför.

Av Gittan - 1 oktober 2007 20:01

I morse blev det promenix med Nilla,Bodil & Birgit.Många hundar blev det!

Fika blev det med.Det hade Nilla med sig.Strega skötte sig alldeles utmärkt.Kom DIREKT på inkallning....Hrmmmm?????? Piwo var hemma han med,de skulle inte åka förrän på em idag.

Jag har hittat några några sidor med foto/video-red. som jag försöker lära mig,det går väl inte strålande precis *S*.

Jag åkte ner till klubben en stund på kvällen,även där gick Strega väldigt bra! Hon har nog fått ytterligare några hjärnceller .



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards